понедельник, 20 ноября 2017 г.

Делегат від УМФ виступив у Верховній раді

15 листопада 2017 року у залі пленарних засідань Верховної Ради відбулися парламентські слухання на тему "Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації".



Із доповіддю виступили Міністр молоді та спорту Жданов І.О., зі співдоповіддю – Голова Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Палатний А. Л.

Серед виступаючих був голова «Всеукраїнська спілка молодіжних та дитячих громадських організацій «Український молодіжний форум» Олександр Щерба, доповідь якого отримала високу оцінку знаних фахівців та політиків України.

Учасники парламентських слухань у своїх виступах зазначали, що ключовою метою процесів реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні має бути створення повноцінного і комфортного життєвого середовища для мешканців територіальних громад, надання якісних послуг та становлення інститутів прямого народовладдя.

Промовці наголошували, що молодіжна політика в умовах децентралізації має бути орієнтована на формування комфортного середовища для життя та розвитку молоді в об’єднаних територіальних громадах. Пріоритетними сферами молодіжного життя, що потребують уваги з боку держави, є зайнятість молодих осіб та забезпечення житлом, підтримка талановитої молоді й національно-патріотичне виховання, популяризація здорового способу життя, підтримка молоді, яка перебуває у складних життєвих обставинах, розвиток молодіжної інфраструктури.


В обговоренні питання взяли участь 34 учасники парламентських слухань, зокрема, заступник Міністра освіти і науки Греба Р.В., заступник Міністра соціальної політики Чуркіна О.І., державний секретар Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Малашкін М.Ю., голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Барберіс Джованна, представник Фонду Народонаселення ООН в Україні Каспар Пік, директор програми міжнародної технічної допомоги «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» Беррі Рід, голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентська республіка» Вікнянський П.М., народні депутати, представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадських, молодіжних організацій та інші.

Комментариев нет:

Отправить комментарий